19.7.07

SUPOR A LA LLIURE DISPENSACIÓ DE LA PILDORA POSCOITAL

Nota de premsa

SUPORT A LA LLIURE DISPENSACIÓ DE LA PÍNDOLA POSTCOITAL

Des de l’Associació de Planificació Familiar de Catalunya i Balears volem fer públic el nostre recolzament a la proposta sobre la postcoital de la Consellera de Salut Marina Geli. Com a entitat especialitzada en l’àmbit de la salut sexual i reproductiva, amb una experiència, professionals i socis/es que avalen la nostra tasca, hem de remarcar la necessitat d’afavorir l’accessibilitat de tots els mètodes possibles per disminuir els embarassos no desitjats i avortaments.

Creiem que cal assegurar que totes les dones puguin tenir la possibilitat d’evitar passar per una situació tan difícil com pot ser un embaràs no desitjat i/o un avortament i, per això, la proposta de dispensar les píndoles postcoitals de forma gratuïta o a les farmàcies sense recepta ens assegura més rapidesa i efectivitat per poder aconseguir-les, i un major grau de llibertat i confidencialitat per a totes aquelles dones que desitgin anar directament a la farmàcia. El recolzament a aquesta mesura es basa en què mèdicament no existeixen contraindicacions que la facin inviable tot i que, com és evident, ha d’anar acompanyada d’una important implicació institucional per assegurar la informació i l’educció sobre salut sexual i reproductiva que en garanteixi el seu bon ús.

Només cal donar un cop d’ull a les últimes dades per entendre que la realitat de les dones de la nostra societat és la què és i no es pot amagar per molt que hi hagi un sector que ho vulgui criminalitzar i utilitzar per fomentar interessos propis. Des de la nostra entitat rebutgem les actituds retrògrades, manipuladores i que tenen com a objectiu un retall de les llibertats i drets individuals i donem tot el suport a iniciatives com la de Consellera de Salut Marina Geli, pròpies d’un veritable govern d’esquerres, que vetlla per garantir amb igualtat aquests drets i llibertats a tota la població.


Sílvia Aldavert i Garcia
Cap de Programes de l'APFCB
c. Pere Vergés 1, pis 10 despt. 1Tel./fax: 933055322
apfcb@telefonica.net
08020 Barcelona