29.3.06

La maternitat d'Elna a Cardedeu

El passat dia 23 de març a les 21’00 hores, a l’Ajuntament de Cardadeu, es va fer la presentació de la recerca d’Assumpte Montellà, escriptora mataronina i que va culminar amb la publicació del llibre La maternitat d’Elna. Bressol dels exiliats, sobre l’Elisabeth Eidenbenz, del qual n’és l’autora.

Foto: Carme Cuadras, Assumtpe Montellà al sopar de dones del Pla d'en Boet
Portada del llibre

Allà hi érem unes quantes de nosaltres, i ens va emocionar que l’Assumpte va agraí el suport a la vocalia de les dones del Pla d’en Boet de Mataró. La maternitat d’Elna, és una història de dones soles i solidàries, és una història de gènere. Com diu l’Assumpte, cal passar pàgina, però no una pàgina en blanc, hem de passar una pàgina escrita de la nostra història.

Ens va donar les gràcies per haver-la convidada, no cal dir que per nosaltres va ser un honor, ens ha dit que el proper 8 de març vindrà, però no com a convidada, si no com una més. I nosaltres l’esperem.

L’exposició que es pot veure al Palau Robert de Barcelona, vindrà a Mataró properament, segur que no defraudarà les expectatives de ningú, no cal dir que nosaltres la recomanem molt.
Elisabeth Eidenbenz en una fotografia recent